Las Vegas

HUNTSONG VEGAS
hannoverori, 163 cm
syntynyt 04.01.2014, oma ikääntyminen (10v)
kasvattanut Troya, Las Vegas
painottuu kouluratsastukseen, GP - 110cm - 90cm
omistaja Troya (VRL-03933), Las Vegas
rekisteröity tunnuksella VH14-011-0158
KRJ-I (20.09.2014) pistein 25 (8+9+8) - 40 - 21,25 - 10 - 8 = 104,25p
KTK-I (15.12.2015) pistein 21 + 21 + 19 + 19 = 80p

Kalmalta minulle leasingiin tullut törkeän hieno KWB Foxtrot sai meillä ollessaan kolme varsaa, joista Huntsong oli viimeisin mutta ei tosiaankaan vähäisin. Tästä ei paljoa enää vanhalinjainen hannoversuku parane! Huntsongilta löytyy suvustaan kaikki Esta Octaviasta Routinieriin ja Rembrantiin. Täyteen pakattu sukutaulu täynnä toinen toistaan komeampia hannovereja!

Huntsong on toden totta tallin pieni velmu. Jos kuulee jostain huutoa "Huntti, tänne niin kun olisi jo!", voit olla täysin varma, että sieltä jostain löytyy Huntsong pahanteosta. Millon se on tuuppaissut siivoojan uima-altaaseen tai nyysinyt jonkun kaverinsa drinksun, Huntsong osaa tosiaankin järjestää toimintaa... usein valitettavan vaivalloisilla tavoilla! Huntsong on kuitenkin pohjimmiltaan niin kultainen ja kiltti, ettei sille kukaan voi kovinkaan pitkään olla vihainen.

Huntsongin kaikki temput unohtuvat sillon kun sen selkään pääsee nousemaan. Monet tallilaiset ovat varmasti sitä mieltä, että Huntsongia pitäisi käsitellä vain ja ainoastaan selästä käsin. Ymmärrän tämän kannan vallan mainiosti. Ori on nimittäin herkkä, kuuliainen ja juuri sopivan rauhallinen ollakseen mitä täydellisin kouluhevonen. Esteillä Huntsong on myös mainio, tosin ori saattaa innostua vähän liikaa ja ryhtyä höseltämään tai kiihdyttelemään liikaa. Siksi Huntsongista ei oikein estehevosta saa. Orin lennokkaat askeleet ja sopiva yhdistelmä herkkyyttä ja rauhallisuutta kiidättävät sen kuitenkin minkä tahansa koululuokan kärkeen alta aikayksikön!

Monet voisivat sanoa, että Huntsongin välillä hieman nurinkurisen huumorintajun puolesta se ei olekaan ihan niin idyyllinen hevonen, kun mitä minä ylpeänä kasvattajamammana ja omistajana annan ymmärtää. Ja pah, sanon minä! Jos ei siedä hieman huumoria, ei pitäisi harrastaa hevosia ollenkaan. Huntsong on juuri tälläinen huumoriveikko, jota ei ihan kaikki osaa arvostaa. Onneksemme se on kuitenkin päätynyt kotiin, jossa ymmärretään, ettei heppailua kannata aina ottaa ihan niin tosissaan. Huntsong pitää meillä koko tallin väen ikuisesti nuorena - eiös sitä väitetä, että nauru pidentää ikää?
i. Shanghai Song AIR
m hann-o, 170cm
VH14-011-0031
kisaa porrastettuja
28kpl kisoja / 3 sij
ii. VIR MVA Ch Routzell 99
KRJ-I
iii. VIR MVA Ch Routinier
KRJ-II, KTK-I
iie. Esta Octavia
KRJ-III
ie. R.M. Suprelle
KRJ-III
iei. Suprimium

iee. Castagne
KTK-III
e. KWB Foxtrot
prt hann-t, 159cm
VH00-011-2503
esiKTK
31x KRJ sij
ei. Ch Akkord's Farant
KTK-I, ERJ-II
eii. VIR MVA Ch Rembrant

eie. Fachenda

ee. Ch KWB Tango
KTK-II, KRJ-II, YLA2
eei. VIR MVA Ch Domiro
KTK-II, ERJ-II
eee. Tanzlehrerin
KTK-II


Huntsong Vegasilla on upea vanhalinjainen hannoverinhevossuku, joka ulottuu pitkälle virtuaalihistoriaan. Sen kolmipolvisesta suvusta löytyy niin YLA- (1kpl), ERJ- (2kpl) kuin KRJ-palkittuja (5kpl) sukulaisia, sekä paljon muotovaliota (6kpl) ja kantakirjattuja (6kpl) hevosia. On pakko todeta, että Huntsongilla on varsinainen tähtisuku! Näillä geeneillä yltää vaikka kuuhun. Erityisen merkittävää Huntsongin suvussa on se, että jokainen sen kolmannen polven hevonen on oman aikansa kantahevosia. Routinier, Spriumium, Rembrant ja Domiro olivat kaikki legendaoreja, siinä missä Esta Octavia, Castagne, Fachenda ja Tanzlehrerin olivat kaikki myös erittäin merkittäviä tammoja. Tässä suvussa ei ole yhtään turhaa täytettä!

Huntsong on käytössä rajattomasti sopivan suvun omaaville poni-, täysiveri ja puoliveritammoille. Huntsongin nykyiset jälkeläiset löydät listattuna alla.

t. Symphonic Error Vegas
o. Fauxfox Vegas
o. Howlsong Vegas
o. Red Sun Rises Vegas
o. Bowyer Vegas
t./o. Varsa


[Näytä kisatulokset]

Päiväkirja
04.01.2014:
KWB Foxtrot tuli meille vuokralle Kalmalta pariksi kuukaudeksi, jonka aikana se ehti jättää maailmaan kolme ihanaa Vegas-varsaa. Näistä viimeisin (mutta ei missään nimessä vähäisin!) oli ihana Huntsongimme. Kylmänä tammikuisena päivänä syntyi söpö pieni pörröpääpoikamme. Olemme todella innoissamme Huntsongista, joka kummankin vanhempansa puolelta on varmasti perinyt upeat geenit menestyksekkääseen tulevaisuuteen! Jo heti ensimmäisinä elintunteinaan Huntsong todisti olevansa tarmokas ja aktiivinen, ja pääsi nisälle alta aikayksikön. Heti sen jälkeen, pieni poikanen otti ja pölähti parilla haparoivalla askeleella ylpeän kasvattajan syliin ja nukahti siihen tyytyväisenä tuhisemaan. Kyllä sitä vähän kokeneempaakin kasvattajaa hymyilytti! Paljon varsoja tähän maailmaan olen saattanut, mutta harvat saivat minut ihan heti kättelyssä näin tyytyväiseksi!

14.01.2014:
Huntsong on jo päässyt vähän vauhtiin pitkin Vegasin käytäviä! Pikkusen vartuttuaan, tämä jo syntyessään nopealiikkeinen ja ihmisrakas varsa on muodostunut kyllä varsinaiseksi tallin kauhuksi. Pariviikkoisesta asti Huntsong on juoksennellut pitkin poikin, vedellyt ihmisiä takin helmoista ja kiusannut vanhempia hevosia. Olemme joutuneet laittamaan Huntsongin pari kertaa ihan hotellihuoneeseensa pienimuotoiselle jäähylle. Ensimmäinen jäähy tuli silloin, kun Huntsong otti ja törkkäsi siivoojan hotellin uima-altaaseen. Toinen tuli siitä, että Huntsong pissasi hissiin, jättäen samaiselle siivoojaraukalle sotkun. Kolmannesta jäähystä ei tosin siivooja joutunut kärsimään, vaan Huntsong otti ja varasti kasinon omistajatterelle drinkin. Soo soo. Sitä ei voida sallia.

10.03.2014:
Huntsongin varttuessa, olemme odottaneet kauhulla, että mitä moisen pienen vekkulin ratsukoulutuksesta tulee. Nyt tuli kuitenkin se aika, kun poitsu oli satuloitava ensimmäistä kertaa tositarkoituksella. Jännitin ehkä tavallista enemmän ensimmäista selkäännousua. Huntsongilla kun on ollut koko pienen ikänsä taipumusta temppuihin... No, jännitys olikin ilmeisen turhaa, ja Huntsong oli heti kuin vanha tekijä ratsastajan alla! Taluttajasta pystyimme luopumaan lähes ennätysajassa, ja ratsukoulutus pääsi kunnolla alkuun! Ei varmasti mene aikaakaan, kun Huntsong taitaa jo kaikki temput piffistä paffeen. Sitä odotellessa, keskitymme nyt treenaamaan lähinnä pohkeenväistöä, jossa Huntsong alkaa olla jo ihan hyvä. Valitettavasti orin keskittymisvaikeuksien vuoksi, treenikerrat jäävät usein lyhyeksi. Tämä harmittava piirre hieman hidastaa koulutusta... Pääsemme kuitenkin huipulle! Kenties hitaasti, mutta ainakin todella varmasti.

20.04.2014:
Huntsong on päässyt jo kilpakentille! Ei tullut kellekään tallin henkilökunnasta yllätyksenä, että Huntsong pärjäsi heti alusta asti todella mainiosti! Jopa vanhempien ja kokeneempien hevosten keskellä, Huntsong näytti kyntensä pesunkestävänä kisahevosena. Se oli viilipyttynä koko kisapaikallaolonsa ajan, tarkkaili tyytyväisen oloisena ympäristöään kuin todeten, että tänne hän nyt kuuluu. Ja niin tosiaan kuului! Ensimmäisesta startista lähtien, Huntsong oli kylmän viileän ammattitaitoinen. "Tämän mä nyt osaan!" Voimme odottaa tältä pojalta vielä aivan huikeita saavutuksia tulevaisuudessa! Ryhdyimme heti porukalla suunittelemaan Huntsongille täpötäyttä kisakalenteria. Seuraavia kisoja vain odotellessa...

27.08.2014:
Tulee päivä jokaisen hevosen elämässä kun kasvattajan tai omistajan on todettava, että nyt se heppa on valmis. Se on jättänyt upeita jälkeläisiä, se on kisannut itsenä oman alansa huipulle, se on kaunis ja osaava ja mahtava... Mikä sitten tulee? No tietysti laatuarvostelu! Huntsongkin on alkanut pikkuhiljaa näyttämään siltä, että olisi valmis todistamaan kykynsä Kouluratsastuslaatuarvostelun arvoisalle tuomaristolle. Ryhdymme siis hiomaan taitojamme sitä varten! Pientä kyyneltä ei tässä voi kuitenkaan olla päästämättä poskelle vierähtämään. Onhan se aina vähän haikeaa, kun yksi elämänvaihe loppuu ja toinen alkaa. Huntsong ei tosiaankaan ole enää mikään ihan pikkuvauva!