Las Vegas

ANTIQUE CLOCKWORK VEGAS
suomalainen puoliveriori, 168 cm
syntynyt 10.10.2010, oma ikääntyminen (15v)
kasvattanut Troya, Las Vegas
painottuu kouluratsastukseen, GP - 110cm - 90cm
omistaja Troya (VRL-03933), Las Vegas
rekisteröity numerolla VH14-031-0251
KRJ-I (20.09.2014) pistein 22 (7+8+7) - 40 - 20,75 - 10 - 8 = 100,75p
KTK-II (15.10.2014) pistein 19 - 18 - 17 - 18 = 72p
Antique Clockwork Vegas eli "Kello" on tallin oma kasvatti kivoista vuokravanhemmista - eli luonnollisesti, tämä on upea ori! Isä ja emä (H.T Celtic Warrior sekä Chanterelle Luna) olivat minulla vuokralla pitkän aikaa. Ennen hevosten palautumista niiden oikealle omistajalle, ne kuitenkin jättivät Vegasiin jälkensä näinkin kivan kasvattivauvan merkeissä.

Lyhyesti ilmaistuna, Kello on sellainen hevonen jonka kanssa ei kannata asettua poikkiteloin. Ori osaa halutessaan olla hyyyvin yhteistyöhaluinen, mutta se välillä myös esittää päinvastaista temperamenttiä. Joskus mistään ei vaan tule yhtään mitään, kun Kello paljon mielummin katselisi tammoja tai pomppisi kauemmas hoitajan luota tai jotain aivan yhtä ihanaa. Onneksi Kello osaa myös käyttätyä kunnolla halutessaan, ja sillon orin kanssa on ihan ilo tyäskennellä! Selästä käsin tämä parempi puolta Kellosta tulee miltei aina esiin, ellei selässä oleva ratsastaja ole erityisen kovakätinen. Siitä ei ponski tykkää sitten ollenkaan.

Pitemmän kaavan kautta, Kello on hevonen, joka varmasti monelle vaatii hieman totuttelemista. Ei Kello perusluonteeltaan ole mikään ilkimys, sitä on vaan siunattu valitettavan suurella mielenkiinnolla kaikkeen ympäröivään maailmaan. Se ei ole aina mikään hyve, vaikka Kellosta saakin siksi aivan upeita valokuvia - sillä on jatkuvasti korvat hörössä ja kaula kaarella! Muutenkin massava ori, Kello esiintyy melkein aina edukseen. Se harvemmin näyttää tallin peränurkassa makoilevalta ratarääkiltä... ja silloin kun se ilmaisee sitä puolta itsestään, on jo syytä soittaa eläinlääkäri paikalle! Kello ei kuitenkaan keikuile tai kyttäile ilkeyttään. Ori on vaan vilpittömän elämäniloinen. Tämä puoli tulee esille varsin pian kenelle tahansa, joka on hieman enemmän Kellon kanssa tekemisissä - ja sen jälkeen kun tämän tajuaa, Kellosta on mahdotonta olla pitämättä!

Ratsain Kello on aivan hurmaava. Se osaa kanavoida massiiviset energiavaransa juuri siihen, mihin sen pitääkin: kouluradan aakkosiin ja kiemuroihin. Onneksi Kello ei ole läheskään niin paha kyttääjä ratsain kun mitä se on tavallisesti! Nuorempana Kellolla oli hieman säikkymisongelmia, etenkin kisapaikoilla, mutta iän myötä ja kokemuksen karttuessa nämäkin ovat tasoittuneet. Jäljelle on jäänyt esiintymistä rakastava, erittäin osaava ja varmajalkainen (sekä -päinen...) kouluratsu, joka työskentelee mielellään ja tarmokkaasti! Maastossa ja esteillä Kello osaa olla hieman kuumakalle, ja vaatii ehdottomasti osaavan ratsastajan. Kello on erityisen herkkä suustaan, eikä voi sietää ohjista roikkumista tai turhaa nyppimistä. Silloin Kellon pahimmat puolet tulevat esiin, ja tummanpuhuva temperamentti leiskuu joka suuntaan lentelevien kavioiden muodossa...


i. H.T Celtic Warrior
fwb, rn, 170cm
VH06-031-2775
8x KRJ-sij, 2x ERJ-sij
ii. Sprietland's Faithful
KTK-I, KRJ-II
iii. VIR MVA Ch Casting

iie. Sprietland's Spirit of America

ie. Ch Nectar's Nikita
KTK-II
iei. R.M. No Doubt

iee. AT Silver Belle
KTK-II, KRJ-III
e. Chanterelle Luna
fwb, prt, 167cm
VH04-031-9375
KTK-III, KRL-I
51x KRJ-sij
ei. VIR MVA Ch Routinier
KRJ-III, KTK-II
eii. Aeuz
eie. Caitee

ee. Temporal Katrel

eei. Witold Severin

eee. Piolett


Kellon upea suku ei ole varmastikaan upea vain ja ainoastaan minun mielestäni. Suora isälinja VIR MVA Ch Castingiin kolmanteen polveen. Emälinja on Temporal Katreliin, tunnettuun tammaan joka esiintyy monessa vanhemmassa sukutaulussa. Kellon isä H.T Celtic Warrior on upean Haltian Kartanon kasvatti ja emä kantaa Liinun virtuaalitallin liitettä. Upea suku, näin yksinkertaistettuna! Lähisukuilaistensa lisäksi Kellolla on neljännestä polvesta eteenpäin lisää upeita, palkittuja hevosia suvussaan. Näihin kuuluu mm. ieii. VIR MVA Ch Lanzinger (KTK-II). Yhteensä Kellolla on lyhyessä suvussaan neljä KRJ-palkittua hevosta ja kahdeksan KTK-palkittua hevosta.

Kello on käytössä harkitusti jalostukseen puoliveri-, täysiveri- ja ponitammoille. Se on jättänyt jo monta upeaa, hyvin suoriutuvaa jälkeläistä, joilta odotamme kaikilta suuria tekoja! Kello periyttää korrektia rakennetta, upeita lennokkaita askellajeja, kaunista tummaa väritystä suurin merkein ja ennen kaikkea leiskuvaa temperamenttiä!

t. Bileque Clockwork
t. Adora Belle Dearheart Vegas
t. Maia Vegas
o. Kazimir Vegas
t. Hasselbys Merryfrost
t./o. Varsa


[Näytä kisatulokset]

Päiväkirja:
10.10.2010
Tänään on 10.10.10. Olen odottanut tätä päivää ikuisuudet; arvaatteko miksi? Moisen merkkipäivän kunniaksi olin sopinut ison kasan astutuksia hyvissä ajoin, siinä toivossa että saisin ainakin yhden varsan, joka syntyisi tasan 10.10.10! Ja mikä tuuri minulla kävikään! Saanen esitellä teille kaikille Antique Clockwork Vegasin, onnistuneen päivämääräasuttelun upean, hohdokkaan, ihanan tuotoksen. Ei tässä hevosessa toisaalta hyvää ole vain ja ainoastaan sen syntymäaika, vaikka sitä ihailemmekin kovasti. Kelloksi ristitty nuori ori on nimittäin viimeinen muisto, mitä meille Chanterelle Lunasta ja H.T Celtic Warriorista jäi, kun nämä pitkäaikaiset vuokrahevoseni siirtyivät takaisin oikeille omistajilleen. Upeiden sukujen yhtymäkohtana odotamme siis Kellolta suuria tekoja.

15.10.2010
Voi Kello, Kello, Kello... Olen usein miettinyt, että pitäisi hieman hidastaa hevosten ikääntymistä, niin etteivät ne pääsisi ihan niin nopeasti juoksentelemaan pitkin maita ja mantuja ja tuhoamaan kasinotalliani! Tällä kertaa Kello ja pari muuta orivarsaa pääsivät jotenkin ihmeen kaupalla pienillä kavioillaan murtautumaan kokkiemme upeaan ruokakellariin. Sieltä ne löytyivät karkumatkaa seuraavana päivänä, täynnä ties mitä herkkuja. Muut orivarsat onneksi osasivat pidättäytyä porkkanoissa, mutta ei vaan meidän Kello! Arvatkaapa mitä se veti monta säkillistä? Perunoita. Tässä on ehkä maailman ensimmäinen perunansyöjähevonen. No, kyllähän sitä kasvattajatädille tuli kova huoli perunadietistä, mutta eläinlääkärin tultua paikalle hän totesi, että pieniä ilmavaivoja huomioimatta Kello olisi ihan ennallaan pian. Huhhuh...

20.03.2012
Voi kiesus. Tässä on yksi hevonen, jonka ratsukoulutuksen jättäisin todella mielelläni muille! Kello on kuin mikäkin vieteri heti satulan edes nähdessään, ja kyllä sieltä kerran jos toisenkin on kasvattajapoloinen lentänyt alas tähän mennessä. Valitettavasti olen vannonut ratsukouluttavani kaikki hevoseni itse, jotta tiedän niiden ratsu-uran taustat. Onneksi tämän päivän koulutussessio ei päättynyt kuitenkaan mutrusuin - Kello nimittäin oppi tänään tekemään todella kaunista pohkeenväistöä! Ehkä siitä vielä kouluratsu kuoriutuu!

26.04.2013, ratsastelua Katarinan kanssa
Kello, tämä uljas puoliveriori, odotti Troyan kanssa käytävällä kun saavuin tallille. Olimme Troyan kanssa sopineet, että tulen tänään ratsastamaan Kellon, sillä Troya oli murtanut peukalonsa ja joidenkin hevosten ratsastamiset piti antaa muiden hommiksi. Katsoin vuorollaan isoa oria ja Troyan säteileviä kasvoja. Orilla ei ollut selässään satulaa. Sen satula oli mennyt rikki. Ja nyt minä menisin istumaan tuonne selkään ja yrittäisin vielä jopa ratsastaa orilla. Troya päivitteli sitä, kuinka ei muka ollut muistanut mainita satulattomuudesta - niinpä vissiin. Kapusin Kellon selkään kentän laidalla olevalta tuolilta ja lähdin kiertämään kenttää, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Joka askeleella ravissa tuntui siltä kuin huojuisin puolelta toiselle, sillä orilla ei mitkään maailman pehmeimmät askeleet ollut. Kun sain tuntumaa selässä pysymiseen, niin koitin tehdä muutamia pohkeenväistöjä ja niiden jälkeen laukkaympyröitä. Jopa Troya sanoi, että pohkeenväistöt näyttivät todella hyviltä ja siltä ne myös tuntuivatkin! Kehuin oria kovasti. Kellon selässä oli aina vain parempi istua ja se käyttäytyikin aika mallikkaasti - lukuunottamatta pientä ilopukkia. Orista oli varmaankin mukavaa köpötellä ilman satulaa. Yhdellä ravikierroksella näin Troyan seisomassa samaisella tuolilla josta minä nousin orin selkään. Ja hänen loistavana ideanahan oli siis tandemi. Minä, joka ensimmäistä kertaa ratsastan Kellolla ja Troya, jolla on peukalo murtunut. Pettämätön yhdistelmä siis! Niin vain jatkettiin ratsastusta ympäri kenttää tandemilla, ori oli hieman ihmeissään, kun selässä olikin yhtäkkiä kaksi ratsastajaa. Kokeilimme jopa tandemlaukkaa ja no, siihen se sitten päättyi, että illalla lähtimme terveyskeskuksesta mukanamme kaksi uutta murtunutta sormea paketissa. Mutta olipahan Kello hieno ori, niin kauan kunnes se päätti tehdä täysstopin laukasta, jolloin minä lensin maahan ja otin myös Troyan mukaani.

31.12.2013
Joulunjälkeinen maastoreissu päättyi minun lumihankireissuun tällä kertaa! Oli ehkä virhe valita Kello ratsuksi jokavuotiselle Vegasin tekolumimaastoreissulle, mutta ajattelin sen kaipaavan vähän reipasta laukkailua pitkin tekolumihiihtolatuja. Niitä se kyllä tosiaankin kaipasi... Kello oli kuin mikäkin duracell-pupu, eikä kaikki voimani riittäneet pitelemään sitä yhtään hitaammassa askellajissa kun mitä herra itse olisi halunnut mennä! Loppujen lopuksi, meillä oli kuitenkin ihan kivaa - yhtä pientä lumipenkkavisiittiä lukuunottamatta. Kellon kanssa voi ainakin irrotella ja pitää hauskaa, jos ei mitään muuta!

08.09.2014
Vanhaa päiväkirjaa lukiessa hieman naurattaa. Kello on kasvanut niin paljon viime vuosien aikana, että on aivan mahdotonta tunnistaa sitä samaksi rämäpääjuniorioriksi mitä se oli vielä pari hassua (virtuaali)vuotta sitten! Kellosta on kasvanut mainio jokapaikanhöyläurheiluhevonen. Sen seuraava etappi olisikin - yllätysyllätys - kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu. Nyt peukut pystyyn ja toivotaan, että Kellon ihana aikuistuminen kantaisi sen huikeisiin saavutuksiin!